Haberler

1943 VE 1968 DÖNEMLERİ MADALYA VE BERAT TÖRENLERİ GERÇEKLEŞTİ

75. yıl ve 50. yıl dönemlerinin Madalya ve Berat Töreni, 2 Aralık 2018 Pazar günü gerçekleşti. Törende, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, ve 50. yıl dönemini temsilen Hayati Güven birer konuşma yaptılar.

Tevfik Fikret Salonu’nda, Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan programda, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın konuşmasının ardından; Galatasaray Lisesi'nde 30 yıllık hizmet süresi nedeniyle Müdür Yardımcısı Enver Bekar'a "Galatasaray Eğitim Vakfı Üstün Hizmet Madalyası" verildi.

Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nin sahiplerine verilmesiyle devam eden program, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu 'un 50. yıl dönemine Madalya ve Beratlarını takdimi ile son buldu.

Atatürk’ün Galatasaray Lisesi’ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına, Aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen tören sonrası, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray Pilavı yiyerek özlem giderdi.

Aynı akşam, 75. yıl ve 50. yıl dönemlerinin madalya ve berat töreni münasebetiyle Suna, İpek ve İnan Kıraç tarafından verilen kutlama yemeğinde; Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'a, kırk yıla yaklaşan bir süredir, Galatasaray Eğitim Kurumlarından bir an bile esirgemediği maddi ve manevi katkılarına duyulan şükran ve saygının ifadesi olarak "150.Yıl Onur Ödülü"nü takdim etti.

Kutlama yemeğinde, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Fransa Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve 1968 dönemini temsilen Ecvet Tezcan birer konuşma yaptılar.

Törende, Mehmet Okur'a Galatasaray Eğitim Kurumlarına verdiği üstün destekler nedeniyle, "Galatasaray Eğitim Vakfı Onur Madalyası" takdim edildi.

Vedat Evren Orkestrası, Atilla Demircioğlu ve Candan Erçetin’in sahne aldığı gece, 1968 döneminin pasta kesme seremonisi ile sona erdi.



Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan, yapana sadık kalmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk