Haberler

GSÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ETHEM TOLGA LEGİON D’HONNEUR İLE ONURLANDIRILDI

Galatasaray Üniversitesi’nin modernizasyonuna, Türkiye - Fransa ilişkilerine, Fransız devlet insanlarının Türkiye’ye yaptıkları ziyaretlere ve GSÜ’de frankofoninin güçlendirilmesine olan katkıları nedeniyle GSÜ Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga’ya Fransa’nın en büyük devlet nişanı olan Légion d’Honneur nişanı verildi.

Aralık 2010’a kadar AB’den ve Dışişlerinden Sorumlu Bakan olan Bernard Kouchner’in önerisi ve Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kabulüyle verilen nişan, Prof. Dr. Tolga’ya, Galatasaray Üniversitesi’nde 11 Mart 2011 tarihinde düzenlenen törende Fransa Büyükelçisi Bernard Emié tarafından takdim edildi.

Prof. Dr. Tolga’nın, Fransız Hükümeti’ndeki tek Sosyalist bakan olarak görev alan Kouchner’in Ekim 2010’daki önerisiyle layık görüldüğü Fransa’nın en büyük devlet nişanı olarak kabul edilen Légion d’Honneur, Napoleon Bonaparte tarafından imzalanan bir kanun ile 1804 yılından beri önemli şahsiyetlere veriliyor.

Törene dokuzu Rektör olmak üzere Fransa’dan 45 üniversite temsilcisinin yanı sıra Fransa Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı, Fransa’da ölüm cezasını kaldıran Adalet Eski Bakanı ve halen Senatör olan Prof. Dr. Robert Badinter de katıldı.



Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan, yapana sadık kalmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk