Haberler

530. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Galatasaray Eğitim Kurumları'nın sürekliliğine ve gelişmesine 30 yıldır katkıda bulunan Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi’nin 530. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları ve 1961 yılı mezunlarının Madalya ve Berat Töreni, 4 Aralık 2011 Pazar günü Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti.

Aynı akşam düzenlenen davette GEV Başkanı İnan Kıraç, Légion d'Honneur Commandeur belgesini Fransa Büyükelçisi Laurent Bili'den aldı.

Galatasaray Lisesi'nin 530. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları ve 1961 yılı mezunlarının Madalya ve Berat Töreni, 4 Aralık 2011 Pazar günü gerçekleşti.

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın 30. Kuruluş Yıldönümü’ne denk gelen kutlamada, Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan, Galatasaraylılar Derneği Başkan Vekili Betül Güntürkün ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile 1961 yılı mezunlarını temsilen Prof. Dr. Köksal Bayraktar birer konuşma yaptılar.

Tevfik Fikret Salonu’nda, Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan program, konuşmaların ardından 50. yıl mezunlarının Madalya ve Berat Töreni ile devam etti. Program, Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nin sahiplerine verilmesiyle son buldu. 2011 Yılı “Türkiye'nin En Başarılı Amatör Sporcu” kategorisinde Fatih Avan, “GSK En Başarılı Amatör Takım” kategorisinde GSK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, “GSU En Başarılı Amatör Sporcu” kategorisinde İdil Pınar Halefoğlu, “Galatasaray Lisesi En Başarılı Amatör Takım” kategorisinde Galatasaray Lisesi Rugby Takımı Özhan Canaydın Spor Ödülü'ne layık görüldü.

Atatürk’ün Galatasaray Lisesi’ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına, Aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları’nda, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray Pilavı yiyerek özlem giderdi.

Aynı akşam, Galatasaray Lisesi'nin 530'uncu kuruluş yıldönümü ve 1961 yılı mezunları madalya ve berat töreni münasebetiyle Suna, İpek ve İnan Kıraç tarafından verilen kutlama yemeğinde, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve 1961 mezunları adına emekli büyükelçi Uluç Özülker birer konuşma yaptılar.

Galatasaray Eğitim Kurumlarına yaptığı büyük bağış nedeniyle Prof. Dr. Besim Üstünel’e Galatasaray Eğitim Vakfı Onur Madalyası verildiği gecede, Vakıf Başkanı İnan Kıraç, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili tarafından takdim edilen Légion d’Honneur Commandeur belgesini aldı.

Vedat Evren Orkestrası, Atilla Demircioğlu ve Candan Erçetin’in sahne aldığı gece, 1961 mezunlarının pasta kesme seremonisi ile sona erdi.



Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.

Aristoteles